Таксиметров шофьор е ударен на АМ Тракия“ от черен джип. Потърпевшият

...
Таксиметров шофьор е ударен на АМ Тракия“ от черен джип. Потърпевшият
Коментари Харесай

„Даде мръсна газ и ме подмина“: Шофьор избяга, след като удари движещо се такси на АМ „Тракия“

Таксиметров водач е ударен на АМ „ Тракия “ от черен джип. Потърпевшият твърди, че лидерът на джипа избягал, без да спре и да види какво се случва. Инцидентът се случва на 23 септември, а 20 дни по-късно водачът към момента не е заловен и осъден. 

 

Два месеца след случая, институциите си трансферират отговорността

 

„ Сутринта в 5 ч., връщайки се от София бях застигнат и затрит от черен джип. Водачът ме удари с доста висока скорост, защото аз карах в дейната лента със 120 км/ч. Той е карал най-малко със 180 км/ч. Моята кола подскочи 15 м във въздуха напред. Успях да я овладея, тъй като го видях в последната секунда в огледалото. Стиснах кормилото и си споделих, че това е краят. Когато колата ми спря, видях, че мога да си шавам ръцете и краката и се пробвах да изляза на открито. В този миг лидерът даде мръсна газ и ме подмина отляво, като засече турски тир и избяга “, споделя пострадалият Атанас Йорданов.

Мъжът се разминава по знамение със сцепена вежда и охлузвания. Той подава сигнал на 112, а по-късно пуска тъжба в РУ-Стамболийски.  

Момчето е откарано в болница

„ Първия ден беше цялостно безмълвие. Адвокатката ми получи информация, че на четвъртия ден РПУ-Стамболийски нямат нужната компетентност и пращат случая в „ Пътна полиция “ Пловдив. Каза ми, че няма нито кореспонденция, нито никаква информация по случая. На деветия ден ми се обади проверяващ служител на реда, който ми сподели, че колата е открита, само че е била отдадена чартърен от компанията притежател. Тя е притежател на пловдивска компания. Водачът, който е предизвикал злополуката, на 1-ви октомври е отпътувал със аероплан за Германия “, добавя Атанас Йорданов.

Полицаят „ заречен “ на Атанас, че тази седмица виновният водач ще бъде в България и ще се срещнат, с цел да оформят протокол.

 

В микробуса му са открити 15 чужденци, чиято идентичност се обяснява

 

Потърсихме Министерство на вътрешните работи за коментар по случая. Оттам ни дадоха отговор:

„ Действително на посочената дата чиновниците на РУ-Стамболийски са приели сигнала и незабавно материалите са изпратени в бранш „ Пътна полиция “ по подготвеност, защото се е случило на автомагистралата. От последвалата инспекция е открита самоличността на лидера на джипа, той е свикан по реда да се яви, с цел да му бъде формиран акт. Независимо от това дали е отсъствал от България, водачът ще си понесе съответната административно-наказателна отговорност “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР